Dutch ColoRectal Audit en Dutch UpperGI Cancer Audit organiseren internationale vergelijkingssessies

Op woensdagavond 20 juni 2018, organiseert DICA een unieke en inspirerende avond exclusief, door en voor medisch specialisten met internationaal programma, diner en borrel. U krijgt de kans om deze avond bij te wonen waarop nationale en internationale koplopers vergelijkingen maken, met elkaar en met u in discussie gaan en verbeteringen in de praktijk delen die ook voor u interessant en van belang zijn. Dit alles gestoeld op data vanuit de Dutch ColoRectal Audit en de Dutch Upper GI Cancer Audit. U ontvangt hiervoor 2 accreditatiepunten.

‘Dutch ColoRectal Audit meets the Danish Colorectal Cancer Group’
De internationale vergelijkingssessie zal in het teken staan van de belangrijke rol die de Nederlandse DCRA en Deense DCCG spelen in het voorzien van inzicht in de kwaliteit van Nederlandse en Deense darmkankerzorg. Tevens zal de invloed van deze zogenoemde spiegelinformatie op het gebied van kwaliteit van darmkankerzorg in beide landen belicht worden. Lene Hjerrild Iversen, chirurg en professor aan het Aarhus University Hospital, tevens lid van de DCCG (Danish Colorectal Cancer Group) zal enkele onderwerpen bespreken waarvan de Deense audit een toonaangevende rol heeft gespeeld in de Deense darmkanker zorg. Jan Willem Dekker, chirurg in het Reinier de Graaf Ziekenhuis en voorzitter van de DCRA zal enkele onderwerpen bespreken waarvan de Nederlandse audit een toonaangevende rol heeft gespeeld in de Nederlandse darmkanker zorg.

‘Internationale benchmark slokdarm- en maagresecties’
In deze sessie zal Richard Hardwick (former lead clinician NOGCA) de opzet van de National Oesophago-gastric Cancer Audit (NOGCA) in Engeland toelichten en de resultaten van deze audit presenteren. Binnen de slokdarm- en maagchirurgie is een gestandaardiseerde lijst van uitkomsten waaronder complicaties beschreven door de “Esophagectomy Complications Consensus Groep (ECCG)”. Door deze gestandaardiseerde lijst van uitkomsten wordt internationale vergelijking mogelijk gemaakt. Sinds 2016 worden de uitkomsten in de Dutch Upper Gastrointestinal Audit (DUCA) geregistreerd volgens deze definities. In deze sessie zullen de resultaten van Nederlandse ziekenhuizen vergeleken worden met de gepubliceerde resultaten van de ECCG. Linde Busweiler (voormalig arts-onderzoeker DUCA) zal onderzoek presenteren waarbij de resultaten van de DUCA vergeleken zijn met de Zweedse resultaten van het Swedish National Register for Oesophageal and Gastric Cancer (NREV).

Bekijk het programma [PDF]Heeft u vragen / opmerkingen en wilt u met ons in contact komen?