Namens de EDS is Professor van Hillegersberg president voor ESSAT

De NVGIC is als nationale vereniging lid van European Digestive Surgery (EDS). EDS heeft een aantal NVGIC leden in de council (Mark van Berge Henegouwen, Laurents Stassen, Bas Wijnhoven, Richard van Hillegersberg (president)) en houdt zich bezig met educatie op het gebied van GI chirurgie. De jaarlijkse EDS postgraduate course is zeer de moeite waard. Hiervoor zijn ook travel grants te krijgen via EDS voor differentianten en fellows. Volgend jaar vindt de course plaats in Oekraine 4-6 apil 2019 (http://www.edsurgery.org). EDS geeft daarnaast het blad Digestive Surgery uit.

EDS is een  society en is een zuster van de overkoepelende organisatie United European Gastroenterology (UEG). De UEG heeft een overkoepelende functie voor landelijke vertegenwoordigers zoals in ons land NVGE en specialistische verengingen zoals EDS.

Het chirurgische blok binnen UEG is European Society for Surgery of the Alimentary Tract (ESSAT). Hierin zitten de EDS, EAES, ESCP, EFISDS.

Namens de EDS is Richard van Hillegersberg de president voor ESSAT en neemt zitting in de council van UEG voor de komende 4 jaar. De UEG verzorgt de UEG week, een congres waar jaarlijks 13000 bezoekers komen , dit jaar in Wenen 20-24 oktober 2018. Daarnaast educatino, e-learning platform, richtlijnen, preventie programma en EU grants. Er is een Young talent group voor assistenten en fellows. Er zijn vele mogelijkheden voor subdidies en grants.

Plan is om tijdens de leden vergadering van UEG dit onderwerp regelmatig te laten terugkeren en een update te geven.

Downloads (pdf):

4.2. Finance_UEG Budget 2018_as of October 19, 2017

5.1. Strategy_UEG Strategicplan 2015 – 2018

6.1. Structure_UEG Structure overview 2018Heeft u vragen / opmerkingen en wilt u met ons in contact komen?